5/21/2013

Himen

      Himen ya da halk arasında kızlık zarı denilen, bir kaç santim kalınlığında hayati bir işlevi olmayan hatta kaş, kirpik, tırnak kadar işlevsiz ama bazı toplumlarda hayati önem taşıyan, namus simgesi, koruyup kollamakla mükellef, Yaratıcının kızlara güvenmediğinden verdiği sanılan koruma kalkanı, bir duvar ya da zar değildir, aslında deriden bile ince olan dokudan oluşur. Anne karnındaki bebekte  %99,9 kızlık zarı oluşur, dolayısıyla her 1000 kadından birinin kızlık zarı yoktur. Ayrıca kadınların %44 lük diliminde yani yarı yarıya bir kısmında ilk ilişkide kanama görülmez. Olanların da ata ya da bisiklete binme, yüksekten düşme gibi durumlarında da yırtılabilir. Bu zarımsı dokunun varlık sebebi bebeklerde enfeksiyon oluşumunu önler, ergenlikte ise regl kanın dışarı akabilmesi için kısmen açık olması gerekmektedir. Kadınlarda olmasının sebebi cinsiyet belirlendiği süreçte olanlarla ve cinsel ilişki öncesi vajinaya mikroorganizmaların girmesinin engellenmesiyle ilgilidir.

Himen yani kızlık zarı anlamına gelen bu terim Eski Yunan'daki evlilik tanrısı Hymenaeus'tan gelmektedir. Bekaret kavramı ise tecrübesizlikten kaynaklanan duygusal saflığı, insanın kendini dizginlemesini ifade etmek için kullanılır. Kadınlarda bakire, erkeklerde bakir ismini alır. Erkeklerde bakirliğin bozulduğuna dair bir işaret bulunmaz. Evlilik öncesi cinsel ilişkiyi sevimli bulmayan tüm dinlerde yasaktır. Katoliklerde kendini kiliseye adayan bazı din adamları "bakirlik yemini" ederler. "Eski Roma'da Vestal bâkireleri (Antik Roma'da aile tanrıçası Vesta'nın kutsal bakire rahibeleriydiler) bakire kalmak zorundaydılar yoksa ölüme mahkûm edilirlerdi."
"Hıristiyanlık: Bazı Hıristiyan araştırmacılarına göre evlilikten önce cinsel ilişkiye girmek kutsal bekâretin bozulması anlamına gelir ve yasaklanmıştır. Tutuculara göre, Yeni Ahit evlilik öncesi her türlü ilişkiyi sıkı biçimde yasaklar, ömür boyu bekâreti över (Matta İncili. İsa`nın bakire Meryem Ana`dan doğması bekâretin önemini simgeler.)  İslam: İslam dini evlilikten önce cinsel ilişkiye girmeyi yasaklar.İsra suresi`nde (17/32) "Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o son derece çirkin bir iştir ve kötü bir yoldur" denmesi buna örnektir. Musevilik: Evlilikten önce cinsel ilişkiye girmek Musevilikte yasaktır."
Netice olarak kızlık zarı, bekaret mührü, namus simgesi olarak tanımlanmaktan çıkıp namusun kelime anlamını bilmeyen insanlar tarafından hastalıklı düşüncelerden arındırmalıdır. Belli yaştan sonra bir işlevi bulunmayan bir doku için insan ayırt edici özellik olarak algılanmamalı, yaşam hakkı elinden alınasıya bilgisizce infazlarda bulunmamalıdır. Hayatınızı birleştireceğiniz insanda aradığınız tek unsur buysa, öncelikle beyninizi kullanmanıza engel olan kalın zarı yırtmalı, 21. yüzyıl aşkına biran evvel kurtulunmalıdır.

Rate this posting:
{[['']]}

Hiç yorum yok: